Mateřská škola
louny, Fügnerova

O nás

Vítejte na stránkách naší školky v sekci o nás, kde najdete základní informace o školce, třídách i pravidlech provozu.

U nás se každý den mění v malé dobrodružství! Mateřská škola Fügnerova je místem plným smíchu, her a objevování, kde děti rostou a učí se v prostředí plném přátelství a lásky. Naše školka, která stojí na Tyršově náměstí už od roku 1953, je jako druhý domov pro 95 malých průzkumníků. Každý den se tady děje něco nového – ať už jde o tvoření, zpívání, nebo objevování krás přírody na naší zahradě.

Připojte se k nám a zažijte s námi svět plný radosti a zábavy!

Základní informace

Aby vše hladce fungovalo a každý se u nás cítil dobře, máme pár základních pravidel a pokynů, které nám pomáhají udržet školku v chodu. Provoz školky je celodenní – otevíráme v 6:00 ráno a zavíráme v 16:30, což umožňuje rodičům pohodlně přivést a vyzvednout své děti v průběhu dne. Ráno děti vítáme do 8:15, pozdější příchod je možný jen po domluvě s paní učitelkou, například kvůli návštěvě lékaře.

Během dne děti zažívají spoustu zábavy a učení, a to jak ve třídách, tak i na čerstvém vzduchu v naší rozlehlé zahradě. Dbáme na to, aby byly všechny činnosti přizpůsobeny individuálním potřebám a zájmům dětí, protože věříme, že každé dítě má svůj vlastní rytmus. 

Bezpečnost a zdraví dětí jsou pro nás na prvním místě, a proto máme několik jednoduchých pravidel, která nám pomáhají udržet školku místem plným pohody.

Pravidla

Koťata

Třída Koťat je věkově heterogenní (smíšená), jsou zde děti od 3 do 6 let. Celý rok je provází postava Krtka, který se s dětmi učí poznávat nové věci, hraje si s nimi a vytváří si s dětmi také třídní pravidla. Skřítci chodí rádi do parku a na hřiště, jakmile je hezky, tráví pobyt venku na školní zahradě. O děti se stará kromě paní učitelek také školní asistentka. Děti se seznamují s angličtinou a chodí cvičit do tělocvičny.

Skřítci

Třída Skřítků je věkově heterogenní (smíšená), jsou zde děti od 2 do 4 let. Celý rok je provází postava Krtka, který se s dětmi učí poznávat nové věci, hraje si s nimi a vytváří si s dětmi také třídní pravidla. Skřítci chodí rádi do parku a na hřiště, jakmile je hezky, tráví pobyt venku na školní zahradě. O děti se stará kromě paní učitelek také asistentka. Děti se seznamují s angličtinou a chodí cvičit do tělocvičny.

Sluníčka

Třída Sluníček je věkově heterogenní (smíšená). Jsou zde děti od 4 do 6 let. Děti se od sebe navzájem učí a pomáhají si. Při práci ve skupinách se paní učitelka individuálně věnuje předškolním dětem a asistentka se stará o ty mladší děti. Děti ze třídy Sluníček chodí rády na zahradu a na hřiště. Navštěvují také plavání, bruslení a seznamují se s angličtinou.

Krtečci

Třída Krtečků je určena pouze pro děti v posledním roce před nástupem do ZŠ a pro děti, které mají OŠD (odklad školní docházky). Děti sportují a podnikají delší procházky, rády si zacvičí na hřišti, chodí na plavání a bruslení. Paní učitelkám pomáhá asistentka a činnosti se soustředí hlavně na přípravu do školy. Do vzdělávacího programu třídy je zařazena výuka angličtiny pro všechny děti.

Provozní informace

  • provoz mateřské školy probíhá od 6:00 do 16:30 hodin
  • ⁠rodiče mohou své děti přivádět do 8:15 (dle vlastní potřeby)
  • ⁠prosíme rodiče, omlouvejte své děti od 6:00 do 7:15 hodin telefonicky, v aplikaci Twigsee, na Facebooku nebo SMS na číslo: budova 1371 – 733 503 515,
    budova 1668 – 797 657 462
  • ⁠číslo ředitelky MŠ: 734 471 394

Úplata

  • školné pro rok 2024/2025 je 950,- Kč měsíčně
  • ⁠celodenní stravné je 50,- Kč ( děti 3 – 6 let )
  • ⁠celodenní stravné je 53,- Kč ( děti s odloženou školní docházkou )
  • ⁠celková platba (školné + stravné) = 2050,- Kč ( děti 3 – 5 let )
  • ⁠předškolní děti trvalý příkaz = 1100,- Kč (školné osvobozeno na 12 měsíců)
  • ⁠děti s OŠD trvalý příkaz = 1200,- Kč (školné osvobozeno na 12 měsíců)
  • ⁠poplatky je nutné uhradit vždy na daný měsíc – nejpozději do 10. v měsíci na následující číslo účtu: 137111/2700

Partnerství

Městská knihovna louny

Základní školy
&
Mateřské školy
Louny